MENNI, VAGY NEM MENNI? Avagy Így Utazz Babával!


A kisbabás utazások minden szülőnek öröm és kihívás egyben. A baba igényeinek kielégítése mellett számos más dologra is figyelni kell, hogy az utazásotok sikeres legyen. Sok mindentől függ, hogy végül utaztok-e vagy sem, kezdve például a baba korától az utazás céljáig. Ezért ebben a blogban összeszedtünk néhány pontot, amit ajánlott figyelembe venned az út szervezésekor.

Az első és legfontosabb dolog, hogy kitaláld az utazás részleteit:

  • Mennyi idős lesz kisbabád, amikor utaztok?

  • Milyen szükségletei vannak?

  • Még szoptatsz, vagy már hozzátáplálsz? Ha tápszeres kisbabád, akkor azt a bizonyos tápszert lehet-e kapni a környéken?

  • Hova mennétek? Országon belülre, vagy akár külföldre?

  • Milyen hosszú időre mentek?

  • Tengerpartra, hegyekbe, vagy csak városnézésre?

  • Milyen idő lesz ott?

  • Hol szállnátok meg? Apartmanban, vagy szállodában? Van-e mosógép?

  • Mivel utaznátok? Kocsival, vagy akár repülővel? Ha lehetséges, válassz olyan utazási módot, ami a baba számára is kényelmes.

  • Mit vigyünk az útra?

  • Kell-e biztosítás?

  • Személyes irataitokat se hagyjátok itthon

A másik fontos dolog, hogy hogy készülj fel az utazásra. Nézz utána, hogy mi az amit itthonról kell vinned és mi az amit akár a nyaraláson is meg tudsz venni. Van-e kiságy ott, ahova mentek, vagy azt is vinned kell, esetleg máshogy oldjátok meg a baba altatását? Etetőszékre szükséged van-e? Babakocsit használtok-e, vagy esetleg csak hordozókendőt, csatos hordozót? Ezek a kérdések mind-mind befolyással lesznek arra, hogy hogy és mit pakolj.

Én személy szerint már hetekkel előre elkezdek írni egy listát arról, hogy mik azok a dolgok, amiket itthon minimum két naponta használunk. Azok valószínűleg az utazás során is kelleni fognak. Ilyenek például a vitaminok, a babaápolási termékek, a pelenkázáshoz tartozó kellékek és termékek, váltóruha, fürdetési eszközök, stb. Természetesen sok mindent meg lehet venni a nyaralás alkalmával is (pelenka, törlőkendő, bébiétel), így nem szoktunk felhalmozni olyan dolgokból, ami sok helyet foglal az út során. Ezt érdemes előre átgondolni mindenképp.

Továbbá utazásaink alkalmával én azt is szoktam ellenőrizni, hogy van-e gyógyszertár, kórház a közelben, bár ne legyen rá szükség. Lázcsillapítón és vitaminokon kívül mást nem viszünk az útra, de biztosítást mindig kötünk az egész családra, anélkül nem indulunk el külföldre.

Ha mindezek megvannak, kész vagy a listáddal, bepakoltál és elindultatok, akkor már nincs más dolgod, mint rugalmasnak lenni. Kisbabás utazások során talán az egyik legfontosabb azt megjegyezni, hogy ez most más lesz, mint
amikor kettesben voltatok a pároddal. Kisbabád igényeit kell szem előtt tartsd, ne kényszerítsd olyanra, amit nem szeretne, vagy amire még nem készült fel. Most nyaraltok, engedd el magad, légy rugalmas és tégy kisbabád kedvére. Alakítsátok úgy a napokat, hogy neki jó legyen, miközben ne feledkezzetek meg magatokról sem. Nem egyszerű, de ha megtalálod az egyensúlyt, akkor életetek egyik legjobb útja lehet ez - nekünk az volt az első külföldi utunk Horvátországba.

Végül, ne felejtsük el, hogy az utazás a babával öröm, kihívás és kaland egyidőben. Ne légy magaddal szigorú, csak élvezd, hogy kiszabadultok a napi rutinból egy kicsit.

Ha még bármi hiányzik az utazáshoz, NE FELEJTS EL körbenézni ITT!



Megjegyzések