PELENKÁZÁS MESTERFOKON: Tippek és Trükkök, hogy Kisbabád is Jól érezze magát közben

pelenkázás, pelenka, kisbaba, csecsemő, babarutin

Kisbabád érkezésével sok új dologgal fogsz találkozni, de talán az egyik legfontosabb és legsűrűbben ismétlődő feladat a pelenkázás lesz. Bár elsőre talán ijesztőnek tűnhet, de hamar megtanulod hogyan csináld jól és garantálom, még élvezni is fogod!

Először is, ne felejtsd el, hogy a pelenkázást is tanulni kell, így ne várd el, hogy tökéletesen csináld az első alkalommal - de ne izgulj, mire a kórházból hazamentek, már bele is jössz.

pelenkázás, pelenka, kisbaba, csecsemő, babarutinMint majdnem mindennél ami kisbabákkal kapcsolatos, a pelenkázásnál is fontos a rutin. Törekedj rá, hogy mindig egy helyen legyen a peluscsere, például a fixen kialakított pelenkázóasztalon. Így már gyermeked számára is hamarosan tudatosulni fog, hogy milyen feladat következik. A pelenkázás előtt alaposan moss kezet és készítsd elő a szükséges eszközöket a pelenkázóasztalon, mint az új pelus, a törlőkendők és a popsikrém. A pelenkázásnál fontos, hogy a baba fenekét alaposan megtisztítsd bőrbarát törlőkendőkkel. Hogy elkerüld a pelenkakiütéseket, ne csak egy féle pelenkát használj, néha cserélgesd őket.

A pelenka választásánál fontos, hogy azt válaszd, amelyik a baba bőrének és igényeinek megfelelő, és amelyik jól illeszkedik a baba fenekére. Ha bizonytalan vagy, érdeklődj barátnőidnél, hogy ők melyik helyzetben melyiket javasolják. Eltérőek lehetnek az igények az esti alváshoz és a nappali aktivitáshoz, így fontos, hogy ezt szem előtt tartsd. Éjjel inkább a nedvszívó és szárazon tartási képessége a lényeges, nappal pedig, hogy a legaktívabb kis csöppségre is jól illeszkedjen a pelenka.

Pelenkázás közben használhatsz figyelemelterelő játékokat is, melyek lehetnek a kedvenc játékfigurái, plüssállatok, zenélő játékok, színes könyvek és bábuk, de akár a falon található matrica is jól beválhat.
Minél ritkábban látott dolgot adsz a kezébe, annál jobban lefogja őt foglalni az újdonság varázsa.
Nálunk például a popsikenőcs tubus nagy kedvenc volt, azzal mindig hosszasan eljátszadozott.

Ezenkívül ne felejtsd el - a kisbabák imádják az érintést, simogatást, miközben mondókázol vagy énekelsz. Ezek mind-mind nyugtatólag hatnak rájuk pelenkázás közben.

Ugye, hogy nem is olyan nehéz?



Megjegyzések