Mikor fogom látni kisbabám első igazi mosolyát?



Sok kismama izgatottan várja, hogy mikor láthatja először újszülöttje mosolyát. Az első igazi mosoly csodálatos pillanat, amikor minden édesanya szíve megtelik boldogsággal és büszkeséggel. Azt gondolhatnánk, hogy a mosolygás automatikus dolog az újszülöttek számára, de valójában a baba fejlődésének része, amit fokozatosan megtanul ahogy növekszik.

De mégis hogyan kommunikál a csecsemő velünk az első hetekben és mikor érkezik meg az a varázslatos pillanat, amikor először fog ránk mosolyogni? 

Általában egyébként a kisbabák 6-8 hetes koruk körül kezdenek el mosolyogni, de minden baba különböző, szóval ne aggódj, ha a te babád kicsit későbbre teszi az első mosolyát. Különösen, ha koraszülött volt, lehet, hogy néhány hét extra időre van szüksége, hogy megtanulja a mosolygást.

Hogyan tanulja meg kisbabád a mosolygást?

Bízz benne, hogy hamarosan meg fogod látni kisbabád első igazi mosolyát is és élvezd minden pillanatát az anyaságnak! Kommunikálj vele minél többet, minél közelebb magadhoz, mert az érintés, az illat, a hangod mind-mind fontos szerepet játszik a kisbabád fejlődésében. Ne feledd, minden baba más, és minden egyes pillanat, amit együtt töltötök értékes és felejthetetlen élmény lesz számodra és a kisbabád számára egyaránt. Élvezd az új szereped és légy büszke magadra és a csodálatos kisbabádra!Az első hetekben kisbabád csak bámulni fog téged, amikor beszélsz vagy énekelsz neki. De minél többet kommunikálsz vele, annál többet tanul és hamarosan már az első igazi, fogatlan kismosolyt is láthatod az arcán!

Hidd el, az ő számára Te vagy a legcsodásabb anyuka a világon, a Te hangod a legszebb és illatod a legkellemesebb.

Azonban már a születéstől kezdve előfordulhat, hogy időnként úgy tűnik, mintha mosolyognának az újszülöttek, és még alvás közben is mintha vigyorognának. Ezeket az arckifejezéseket általában a természetes arcmozgásoknak tekintik, amikor például pukiznak. De amikor már az igazi mosollyal fordul feléd a babád, az valóban csodálatos élmény lesz minden újdonsült anyukának.A babád már az anyaméhben is arcmozgásokkal fejezte ki az érzéseit, így amikor megszületik már élesben próbálja lemásolni az arcodat és a mimikádat. Ahhoz, hogy elkapd az első mosolyait, igyekezz megtalálni a számára legjobb időt, hogy kommunikálhasson veled és mosolyogjon rád. Figyeld meg, hogy mikor ébren van és nyugodt lelkiállapotban érdeklődik a külvilág felé nagyobb esélyed lesz rá, hogy mosolyra fogd. Ha éhes, fáradt vagy túlingerült, akkor nem lesz képes így reagálni. Ha érdeklődve körülnéz, húzd közel magadhoz, az arcodhoz és adj neki egy nagy mosolyt, miközben beszélsz vagy énekelsz neki. Nem számít, mit mondasz, vagy hogy jól énekelsz-e, hiszen ő csak szeretné hallani a hangodat és nézni az arcodat.


Megjegyzések