HARC A KOSZMÓ ELLEN - Próbáld ki ezt!

kisbaba ápolás babaápolás

Kisbabánk érkezése után egyik első kihívásunk a koszmó kezelése volt. A koszmó, más néven csecsemőkori seborrheás dermatitisz, gyakori jelenség, ami miatt sok szülő aggódik. Az én esetemben azonban egy természetes megoldás bizonyult a leginkább hatékonynak a koszmó ellen. Ebben a cikkben megosztom saját tapasztalatomat és tanácsaimat.

Mi is Pontosan a Koszmó?

A koszmó egy olyan bőrtünet, ami elsősorban az újszülötteknél fordul elő. A fejbőrön megjelenő sárgásbarnás felrakódás a legjellemzőbb tünete. Bár általában ártalmatlan, sok szülőt és gondozót aggaszt. A lényeg, hogy minél korábban kezd meg a kezelését, mert ha elhanyagolod, akkor fertőzés is kialakulhat.

Hogyan Kezeljük a Koszmót?

Védőnői tanácsra mi is a fürdés előtti olajos bedörzsöléssel kezdtünk (olivaolaj), viszont ez nem bizonyult valami hatékonynak - javulást nem láttam többszöri próbálkozásra sem. Nemsokkal később már kiegészítettem egy koszmó elleni sampon bevezetésével is, hátha... De sajnos itt sem értem el semmi eredményt, egyre csak szaporodott a koszmó a kis fejbőrén és egyre keményebb lett.

Így mivel itthon amúgy is volt, gondoltam kipróbálom a kedvenc természetes spraymet, amit mindenre IS használok, mit árthat.

Hogy mégis mi ez? Most már elárulhatom :) 100 % ALOE VERA SPRAY - tényleg mindenre jó, azóta is minden bőrelváltozásra ezt használjuk - még a piros popsira is.

Na de nézzük hogyan:

  • Fújd be a koszmós területet bőségesen
  • Hagyd rajta 5-10 percig
  • Melegvizes textilpelussal dörzsöld át nagyon óvatosan, hogy ne irritáld a baba fejbőrét
  • Hajmosás
  • Ismételd meg heti 2-3 alkalommal. Én a harmadik alkalom után vettem észre, hogy a koszmó tünetei szignifikánsan enyhültek, majd el is tűntek és azóta sem jött vissza.


  1. Miért Az Aloe Vera Spray?

A saját tapasztalatom alapján az Aloe Vera Spray azért vált be a legjobban, mert természetes, enyhíti az irritációt, és hidratálja a baba fejbőrét. Az aloe vera spray kellemes és hűsítő érzést is nyújtott a babám fejbőrének.

Hol szerezheted be? Bármelyik drogériában - nem reklám, így nem is használok linket, de egy fotót mutatok, hogy mi pontosan melyik sprayt használtuk!

A koszmó általában ártalmatlan, de kellemetlen lehet mind a babának, mind a szülőknek. Az én esetemben az Aloe Vera Spray hatékonyan enyhítette a tüneteket és tette elviselhetővé ezt az időszakot. Fontos azonban megjegyezni, hogy minden baba más, és reagálhat különböző kezelésekre. Ha aggódsz a koszmó miatt, vagy ha a tünetek nem enyhülnek, konzultálj az orvosoddal a legjobb megoldásért. 

Megjegyzések