BABAKOCSIVAL AZ EGÉSZSÉGEDÉRT! - Azaz mire jónapi 1 óra séta?

séta babakocsi egészség

 

Ha rossz a kedved, sétálj! Ha utána is rossz a kedved, sétálj még egyet!” - Hippokratész

Oly sokszor hallottuk már, hogy milyen egészséges is a séta, pedig már ősidők óta az egyik legjobb mozgásforma. Ez különösen igaz a szülés utáni felépülés során. Az egyik legjobb módja annak, hogy visszanyerjük erőnket, ha napi 1 órát sétálunk babakocsival. Az alacsony intenzitású mozgás javítja az állóképességet a szülés után.

Ezenkívül a friss levegő és a mozgás javítja az általános hangulatot, növeli a vérkeringést és segít a stressz oldásában. Még nem mondtam, de Kornél végül császármetszéssel jött a világra, így nekem a szülés utáni felépülés is hosszabb időre nyúlt ki. A kezdeti nehézségek során rengeteg segítségem volt, viszont így is beletelt 2 hétbe, mire rávettem magam, hogy januárban kimenjek picit a levegőre. Sem a hideg nem vonzott, sem pedig az, hogy a panelban lépcsőzgessek. Viszont be kell valljam, nagyon jól esett és már szükségem is volt a levegőre. Így bevezettük a babakocsis sétát a napirendünkbe. Az elején még csak 15-20 perceket mentünk ki, mert Kornélt is még hozzá kellett szoktatni, végül pedig már több óra is belefért. Nekem pontosan 6 hét kellett, mire azt éreztem, hogy már nem megerőltető sétálni a babakocsival és nem voltak fájdalmaim (azt hiszem nem véletlenül mondják a 6 hetes gyermekágyi időszakot :) ).

Így lett a mindennapok szerves része a balatoni hosszú séta.

De nézzük is meg, miért is jó nekünk annyira a séta és milyen előnyökkel jár:

  • Javítja a mentális egészséget. Séta során a tested endorfinokat termel, amelyek segítenek a stressz és a szorongás csökkentésében.
  • Javítja a közérzetünket. A séta során a tested oxigénnel telítődik, ami segít a fejfájás és az általános fáradtság csökkentésében. Ezenkívül segít a szervezetben lévő toxinok kiürítésében is.
  • Segít a memória javításában is
  • Javítja a keringést. A séta során a vérkeringés felgyorsul, ami segít a szívnek és az érrendszernek.
  • Segít a vérnyomás csökkentésében is
  • Segít a fogyásban. Az aktív mozgás során az anyagcsere felgyorsul, ami segít a zsír lebontásában és a testünkben lévő zsírpárnák csökkentésében is. A babakocsis séta kiváló módja annak, hogy megtartsd a formádat és egészségedet, miközben a kisbabád is jól érzi magát.

A legjobb, ha mindennap legalább 1 órát sétáltok a picivel. Ha ez nem fér bele, akkor próbáljátok ki a rövidebb sétákat picit többször. A lényeg, hogy mozogjunk és élvezzük a közös sétát kisbabánkkal. Ilyenkor még arra is jut időd, hogy megfigyeld mennyi minden iránt elkezd érdeklődni és hogy nyílik ki egyre jobban a világ számára. Egészségünk megőrzése és javítása mindig is fontos szerepet töltött be a mi életünkben is, de az utóbbi időben talán még inkább fontossá vált, hogy szülők lettünk. Mindig arra törekedtünk, hogy amennyire lehetséges egészségesen éljük az életünket. Noha ez nem azt jelenti, hogy egy-egy tortaszelet, vagy mozis nachos ne fért volna bele az életmódunkba, de mióta megszületett kisbabánk, azóta tudatosan odafigyelünk magunkra, hogy minél több időt együtt tölthessünk és ez minél hosszabb idei legyen. Az egyik legjobb és legolcsóbb módja egészségünk megőrzésének pedig a napi séta, ami a kezdetek óta rutinná vált.

Ti mennyit sétáltok és merre fele?

Megjegyzések